Primele mele bijuterii! Din nou uimire totala cand am descoperit ca se pot face bijuterii din hartie. Desigur primul cuvant care iti vine in minte este imposibil, caci asociezi hartia cu ceva perisabil , te gandesti ca transpiri... se uda... te prinde ploaia .. se uda... o scapi in apa... se uda....trec peste partea cu inflamabilul. Wrooong!!
Nu se uda, sau mai bine zis chiar daca se uda nu pateste nimic. Pai hai sa analizam putin pentru cei ce aud prima data de bijuterii din hartie. Cand lucrezi hartia, desigur ca e fragila, super fragila, dar ... aici vine minunea, o poti proteja dand o un strat de lac peste. Desigur spunand lac, te gandesti la cel de mobila. Dar in comert, am descoperit ca sunt o groaza de substante de protectie pentru hartie. Waaw! Grozav nu?? Va spun eu , da si nu. Da, pentru cei ce isi permit sa cumpere si un NU mare pentru restul. Pai sufleteee, pe mine ma costa lacul de protectie cat toate bijuteriile pe care incerc sa le vand intr-un an. E.. glumesc nici chiar asa dar oricum e scump, pentru buzunarul meu desigur.
Uneori ma gandesc ca buzunarul asta e rupt , caci sa-i ia naiba de bani daca raman acolo, stiti cum dispar?
Deci , daca nu ne permitem sa cumparam lac de protectie, ce ne ramane de facut ca sa terminam bijuteria?? Pai simplu.. sa improvizam. Deci : luati o pensula de desen cu parul moale si drept, un borcan gol de dulceata sau ma rog un recipient cu capac si cautati prin debara borcanul de aracet ramas de la zugravit( nu de la zugravit, ca nu e bun, ramas de la... de la .. ramas si atat!!). Va zgariati degetele incercand sa desfaceti capacul, sau ceva mai usor, taiati capacul cu un cutit de bucatarie sau o foarfeca ,daca borcanul e din plastic desigur, apoi luati o surubelnita de la sot din scule si dati o gaura in stratul gros de aracet intarit de la suprafata. Largiti putin gaura si turnati ce mai aveti in recipientul gol. Acum puneti peste el putina apa, asa ca la clatite, amestecati bine pana se dizolva complet ( daca are impuritati strecurati, continutul printr-un tifon) si GATA lacul de hartie.
Acum trebuie sa va puneti rabdarea la incercare desigur, luati pensula si incepeti sa lacuiti bijuteria, mai intai pe o parte, lasati la uscat bine, lacuiti pe cealalta parte, din nou lasati sa se usuce bine, apoi lacuti lateralele si fiti atenti sa nu lasati nici o bucatica de hartie neacoperita. Sa nu va speriati daca bijuteria e toata alba , la sfarsit aracetul devine incolor . In fine, o sa vedeti ca a meritat tot efortul. Stratul de aracet nu numai ca protejeaza hartia, dar o intareste asa ca nu va mai faceti griji ca se boteste si desigur ii ofera luciul dorit. Va garantez, probat, ca trece de toate intemperiile. Nu va ramane decat o solutie: incercati!
0 nhận xét:
Đăng nhận xét